Welkom in het vrolijkste museum van Nederland. Museum Speelklok is het enige museum ter wereld waar u vergadert tussen draaiorgels en andere mechanische muziekinstrumenten. Maak van uw bijeenkomst een klankrijke
meeting en een onvergetelijke ervaring. MEETINGS sprak met Stan van Zadelhof, hoofd bedrijfsvoering van Museum Speelklok, over de uitgebreide mogelijkheden in dit museum waarvan er geen twee bestaan.
Een meeting waar muziek in zit – dat vind je nergens. Stan: “Onze bijzondere collectie vind je nergens anders en onze faciliteiten voor bijeenkomsten zijn uitstekend.”
Alles onder één dak In de middeleeuwse Buurkerk is sinds 1984 Museum Speelklok gevestigd.
Het museum beschikt over zes zalen. In de grootste zaal kunt u in theateropstelling tot 400 gasten ontvangen.
Hierdoor is de locatie zeer geschikt voor symposia, vergaderingen en feestelijke bijeenkomsten, maar ook voor congressen. “Na sluitingstijd en op maandagen kunt u het hele museum exclusief voor uw bijeenkomst
boeken,” zegt Stan. “Voor elk onderdeel van uw bijeenkomst kunt u gebruik maken van een passende ruimte. En vanzelfsprekend is de catering zeer goed. Wij maken gebruik van gerenommeerde cateraars voor grote groepen en diners. Daarnaast kunnen we ook zelf lunches en borrels verzorgen.
Collectie
De verschillende draai- en dansorgels kunt u uiteraard bij uw bijeenkomst betrekken. “Een gemiddelde rondleiding
duurt ongeveer een uurtje, maar kan ook worden ingekort,” vertelt Stan. “Maar u kunt uw gasten ook uitdagen
met een orgelbattle: wie houdt het draaiorgel het beste op toon? Dat vergt spierkracht. Dit is een leuke activiteit voordat het diner of feest begint. Maar ook de andere instrumenten zijn de moeite van het zien en beluisteren meer dan waard.” Een bijzondere klok is de Clayklok, waarvan een tweede exemplaar nog steeds in Buckingham Palace staat en waarvoor Joseph Haydn een compositie heeft gemaakt.
Terecht koestert Stan het museum: “U maakt indruk op uw gasten met een meeting bij Museum Speelklok. Een dergelijk museum vindt u nergens anders ter wereld.”
www.museumspeelklok.nl