Deze keer praat Erik Kuiper-Van den Berg, CEO van de Relaxed Hospitality Group, ons bij over zijn weekplanning. Een week vol met besprekingen en meetings over de renovatieplannen, budgetten, vaatwassersystemen, bijeenkomsten op de golfbaan en weer thuiskomen bij manlief en de teckels.
Maandag
Het weekend is weer voorbij. Ik begin de dag thuis met het verwerken van mijn mail. Dit is gelukkig niet al te veel, omdat ik dagelijks mijn mail lees. Ook op de momenten dat ik niet aan het werk ben. De log geeft mij direct een beeld van wat er zondag zich allemaal heeft afgespeeld. Gelukkig lees ik dat alle partijen goed zijn verlopen en dat de pick-up ervoor gezorgd heeft dat het hotel vol zat. Fijn!
Rond een uur of 10 rijd ik van Haarlem naar Heemskerk waar het grootste deel van mijn bedrijven zich bevinden. Ik begin op de golfbaan waar ik bijpraat met mijn secretaresse en de week doorneem. Met haar en de manager lopen we de eventkalender voor de golfbaan door voor deze en komende week. Een actielijst wordt gemaakt voor de events van komende week.
Na de lunch ga ik naar Hotel en Chateau Marquette waar ik een aantal afspraken heb staan. Als eerste praat ik bij met de General Manager. Hoe staan we ervoor en wat zijn de vooruitzichten deze week. We lopen door de reserveringen van het hotel en kijken naar de events die gepland staan op het kasteel. We doorlopen de te betalen facturen en geven deze door aan Sandra van de administratie. Voordat ik naar het kasteel ga, loop ik nog even bij haar langs om samen naar de weekly te kijken. We zitten goed op schema om de budgetten te halen. Als er dit jaar geen gekke dingen meer gebeuren, zullen we er na de zomer waarschijnlijk al overheen gaan. Dit soort afspraken maken van mij een blij mens.
Op het kasteel loop ik even bij de dames van events langs om hen te informeren over de cijfers en hen natuurlijk
op het hart te drukken vooral niet op de lauweren te gaan rusten. Dat zijn ze zeker niet van plan. Deze dames zijn competitief en willen winnen, meer gasten en opdrachten binnenhalen.
Ik loop nog even langs de keuken waar ik getrakteerd word op het proeven van een nieuw gerecht op de kaart. Het smaakt weer fantastisch! Koken kunnen ze wel daar op het kasteel. Na een laatste mailcheck rijd ik terug naar Haarlem waar twee teckels mij opwachten die hard toe zijn aan een rondje om de singel.
Dinsdag
Vandaag is een spannende dag! We zijn volop bezig met de renovatie van het hotel en vandaag leveren we 14 gerenoveerde kamers op. De wekelijkse afspraak met de projectmanager staat daarom dit keer niet alleen in het teken van de voortgang maar ook van het afsluiten van de eerste fase. Met de oplevering van deze 14 kamers hebben wij nu 35 kamers gerenoveerd en nog 30 te gaan. Zoals gebruikelijk bij een renovatie zijn er altijd wel wat opleverpuntjes. Na wat mild welles/nietes is het duidelijk welke (onder)aannemer verantwoordelijk is en stellen we een tijdlijn op om het af te maken. Nog deze week is alles hersteld of aangepast. Vanavond zullen de eerste gasten gebruik maken van deze kamers.
Vervolgens kijken we door naar juni, want over drie weken gaan we alweer verder met de volgende serie van 7 kamers. Deze kamers krijgen een geheel andere ‘look and feel’ dan de 35 die al gedaan zijn, dus er ontstaat langzaamaan nog een lijstje met ‘things to do’ voordat we kunnen gaan starten. De styliste is inmiddels ook aangeschoven en we lopen nog eenmaal door de moodboards heen. We zeggen definitief ja tegen het gekozen meubilair zodat ik vanmiddag weer even flink geld mag uitgeven zodat de levering ingepland kan worden.
Na de lunch rijd ik naar Soest voor een afspraak over de nieuwe keukeninrichting. Ik kijk daar erg naar uit, niet zozeer vanwege de afspraak zelf maar omdat ik dan langs Paleis Soestdijk rij. Dat vind ik altijd zo bijzonder. Ook nu er geen Oranje meer woont. Op de locatie krijg ik een uitgebreide demonstratie van vaatwassersystemen zodat ik de juiste keuze kan maken voor wat we nodig hebben. Als we in oktober klaar zijn met alle kamers renoveren gaan we de hotelbar, de lobby en de gangen aanpakken en zullen we de bistro verhuizen vanuit de bar naar de ontbijtruimte. Deze is gelegen in een oude boerderij en leent zicht prima voor het gebruik als bistro. Gevolg van de keuze de bistro te verplaatsten is dat de keuken flink aangepakt moet worden. De verhuizing heeft tot gevolg dat we twee keer zoveel gasten kunnen ontvangen dus de terugverdientijd zal niet al te lang zijn.
Terwijl de zon nog hoog aan de hemel staat en zijn warmte afgeeft, rijd ik terug naar Haarlem. Heerlijk nog wat uurtjes op ons dakterras genieten van de zon.
Woensdag
De dag begint vandaag vroeg want mijn netwerkclub Business Open is vandaag. Dus om half 8 ben ik op de golfbaan om mijn mede-leden en onze gasten te ontvangen. Het is weer een productieve ontbijtbijeenkomst waarbij onderling kennis wordt uitgewisseld, maar vooral contacten worden gedeeld zodat de leden warm binnenkomen bij bedrijven. Netwerken is netwerken zeggen ze altijd en dat is het ook. Het is zeker niet vrijblijvend.
Het idee van Business Open is de combinatie met golf. Daarom zijn deze bijeenkomsten bij Mr. T’s bistro bar op de golfbaan. Na afloop gaat een groepje altijd een rondje golfen. Deze keer kies ik ervoor om ook mee te doen. Ik golf nog niet zo lang, dus het is altijd weer spannend of de bal de green haalt of zal eindigen in de bosjes. Ook vandaag schijnt de zon weer volop. Het is dus een klein feestje.
Ik ga nog even langs bij Marquette, dat vijf kilometer verderop ligt, om de handen te schudden van een paar medewerkers die deze week nieuw begonnen zijn. Ik heet ze van harte welkom en maak een praatje met ze. Fijn dat ze er zijn wat op dit moment is het niet gemakkelijk om nieuw (en gekwalificeerd) personeel te vinden. Met deze toppers hebben we de bezetting weer bijna op orde. Ondertussenblijven we nog doorzoeken. Samen met de chefkok kijk ik dan ook nog even naar de binnengekomen CV’s voor de functie van Souschef.
We bepalen wie we gaan uitnodigen en de chef zal de gesprekken samen met de operationeel manager inplannen. Het is woensdag dus thuis breken we de week doormidden door in Haarlem centrum te gaan eten. Op het terras dus Tacky & Bob (de teckels) mogen mee. Voor ons alle vier een feestje. En manlief betaalt dus ik ga het er goed van nemen.
Donderdag
Ik begin de werkdag vandaag tot een uur of 12 thuis. Even in alle rust alle mailachterstanden wegwerken en acties opvolgen die nog op mijn lange lijst staan. Met een boterham stap ik in de auto richting Marquette voor het wekelijks MT-overleg. Met de renovatie en de maanden achter ons en voor ons (gelukkig) zijn deze bijeenkomsten heel belangrijk om alle zaken goed op elkaar af te stemmen. Nadat wij in januari de meeting award hebben gewonnen als beste evenementenlocatie van Nederland voelen wij de druk die deze award met zich meebrengt. Het heeft ons namelijk veel nieuwe gasten en klanten opgeleverd en die willen wij natuurlijk de beste ervaring geven die mogelijk is. Na het MT-overleg ga ik direct door naar de sheet meeting. Deze is nog belangrijker want in dit overleg spreken we de komende week door voor wat betreft de partijen op het kasteel. Alle disciplines zijn in dit overleg vertegenwoordigd en geven aan of de informatie op de dagsheets klopt en wat er van de andere disciplines nog verwacht wordt. Komende week hebben we een mooie partij staan met een aantal VIPgasten. Uiteraard zijn alle onze gasten VIP, maar deze nog ietsjes meer. Als slot van de dag maak ik nog even een rondje door het kasteel om een aantal foto’s te maken. Deze foto’s worden opgenomen in de visuals die op de nieuwe kamers komen. De vorige waren niet scherp genoeg dis ik mag voor
een tweede ronde.
Vrijdag
De laatste werkdag voor deze week. Ik heb mijzelf een vrij weekend beloofd. Maar eerst moeten we nog even ‘echt’ aan het werk. Vandaag komt er heel veel nieuw meubilair binnen. Nieuwe bedden, bureaustoelen, fauteuils en meubilair voor de ontbijtruimte. Dus de spijkerbroek en gympen zijn aan.
Tegen het einde van de middag zijn we klaar en staat alles op de kamers, op tijd om alle gasten weer te ontvangen. Ik loop nog een ronde door het hotel en het kasteel en check de laatste reserveringen voor de bistro en het restaurant. Belooft een goede en gezellig drukke avond te worden. En we vieren vandaag de liefde, want er wordt getrouwd op het kasteel. Er lopen al wat feestelijk geklede gasten rond en straks komt het bruidspaar. Laat de klokken maar luiden!
En niet alleen omdat het weekend is begonnen.