ASSEN – Eerstejaars studenten van Drenthe College zijn uitgeweken naar DNK in Assen om alsnog een indrukwekkende lezing te mogen volgen van Arjan Erkel, oud-medewerker van Artsen zonder Grenzen. De lezing met een aanvullende workshop werd georganiseerd in het kader van 75-jaar vrijheid.
De lezing stond gepland bij Drenthe College, maar kon geen doorgang vinden door alle maatregelen omtrent Covid-19. “Wij zijn blij dat DNK de ruimte beschikbaar had om dit alsnog plaats te laten vinden”, aldus Sonja Dijkstra, Opleidingsmanager Business College.
College
Studenten van de opleiding Marketing en Juridische Dienstverlening werden meegenomen in het indrukwekkende verhaal van Arjan Erkel, die tijdens zijn werk voor Artsen zonder Grenzen 607 dagen gevangen is gehouden in Rusland. In zijn college neemt Arjan de studenten mee naar zijn tijd van de ontvoering. Hij vertelt hoe het is om je vrijheid ineens kwijt te raken en te moeten leven als gevangene.
Studenten
Arjens college is een boeiend betoog over verdriet, eenzaamheid, veerkracht en vechtlust. De strijd om te overleven tonen voorbeelden van flexibiliteit, vergroten van invloed en vrijheid. Daarnaast is het een verhaal over hoop, moed, doorzetten en overleven. Facetten die de studenten ook in het dagelijkse leven kunnen gebruiken om hun doelen te bereiken.
Workshop
Aansluitend aan het college hebben de studenten een workshop gevolgd, waarin ze zelf aan de slag gingen met het onderwerp vrijheid. Er werd gekeken naar de vraag wat het betekent om je vrijheid te verliezen en alles van waarde kwijt te raken, waarna de studenten hierover met elkaar in gesprek gingen.