De Fokker Terminal is een ideale locatie voor mensen die elkaar willen ontmoeten. De voormalige vliegtuighangar kan helemaal volgens uw look en feel worden ingericht, waardoor ieder evenement een eigen karakter krijgt. Supermarktketen Hoogvliet organiseerde hier een zeer geslaagde dag voor leveranciers. MEETINGS sprak met Karen Ruesink, sales & event manager van Fokker Terminal, over het succes van deze dag en de mogelijkheden die er ook voor u zijn.
“De eerste leveranciersdag was in 2016”, vertelt Karen. “De volgende editie was gepland voor 2021, maar die ging vanwege corona niet door. Dit jaar kon het event gelukkig wel doorgaan en dat was een groot succes.”
Het doek gaat open
Voor Hoogvliet was het belangrijk hun gewaardeerde toeleveranciers persoonlijk te ontmoeten en te vertellen over het verleden en het heden van het bedrijf. Daarnaast werden de verwachtingen voor de toekomst gepresenteerd. Voor elk event stelt Fokker Terminal zich de vraag: “Wat kunnen we doen?” Karen legt uit hoe men hier te werk gaat: “Niets staat vast. In feite zijn wij een sfeervolle deels verduisterbare daglicht locatie, waar je alles van kunt maken. Daarom zijn we gaan nadenken over wat voor creatief concept we konden aanbieden. We beginnen altijd met een ‘plattegrond’. Zo krijgt de klant een beeld van hoe het evenement eruit kan gaat zien. Het gaat als het ware al meer leven. Het is een creatief proces wat we met elkaar doorlopen van het begin tot aan het evenement aan toe, zoals de inrichting, signing, plenaire setting, catering en techniek.”
De nieuwe directie van Hoogvliet had veel toeleveranciers nog nooit live kunnen ontmoeten en zichzelf kunnen presenteren. Om dat op een leuke manier alsnog te laten gebeuren, was er een podium boven op de bar in het eerste gedeelte van de hangar gebouwd. Karen: “De gasten waren positief verrast en toon was gezet.” Het plenaire programma vond plaats in het tweede deel van de hangar, dat tot de opening aan het zicht was onttrokken door grote gordijnen. Toen ‘het doek openging’, werd de aandacht van de gasten direct gevestigd op de twee grote vrachtwagens van Hoogvliet die die in de hangar waren gepositioneerd. Nadat de gasten hadden plaatsgenomen tussen de vrachtwagens werd het plenaire programma geopend met een spectaculaire videomapping show op de 7 meter hoge hangar deuren en op de vrachtwagens. Presentator Renze Klamer opende het plenaire gedeelte en zo begon een geslaagd programma. Na de plenaire opening gingen de gasten uiteen in de subruimtes. Acht subsessies hadden verschillende categorieën food als thema, waaronder brood en bier. “De negende sessie was compleet anders”, vertelt Karen. “Dit was een gepersonaliseerde show van ‘de Speld Live’: satire met een vleugje Hoogvliet.” Het event duurde een halve dag en hield mensen van begin tot eind bezig. “Er gebeurde elk moment iets en mensen gingen na een gezellige lunch met een goed gevoel naar huis.”
Duurzaamheid
De Fokker Terminal was voorheen een school voor luchtvaarttechniek. 13 jaar geleden is het gebouw herontwikkeld tot een schitterende en zeer flexibel in te delen industriële evenementenlocatie, waar u alle ruimte heeft voor (zakelijke) evenementen tot duizend gasten. De luchtvaarthistorie is in allerlei bijzondere details terug te zien, zoals in de registratiebalie, die gemaakt is van oude vliegtuigonderdelen.
De locatie is buitengewoon geschikt voor congressen, bedrijfsevents en diners, maar wordt ook steeds vaker geboekt voor kleine, intieme beurzen, waar niet de hoeveelheid bezoekers, maar het contact tussen bezoekers en exposanten centraal staat.
Duurzaamheid is topprioriteit bij de Fokker Terminal. Op het dak liggen 600 zonnepanelen die overdag voor elektriciteit zorgen. Het overige energieverbruik en de daarbij horende CO2 uitstoot wordt gecompenseerd via het Klimaatfonds in Den Haag. Met deze bijdragen worden duurzaamheidsprojecten gefinancierd bij sportclubs en scholen. Hierdoor mag de Fokker Terminal zich CO2 neutraal noemen. Daarnaast compenseert de locatie het totale waterverbruik bij de Stichting Made Blue, die aan de verbetering van drinkwatervoorzieningen in ontwikkelingslanden werkt. Ook bij de catering wordt gewerkt aan duurzaamheid. De cateringarrangementen bestaan voor het grootste gedeelte uit vegetarische producten, en wordt er om verspilling te voorkomen, voedsel dat over is gedoneerd aan het Leger des Heils en andere mensen in een kwetsbare positie.